Lietuvos kariuomenės diena mokykloje

 Minėdami Lietuvos kariuomenės dieną  mokykloje sulaukėme svečių. Susirinkę aktų salėje plojimais pasitikome Krašto apsaugos savanorių pajėgų Šalčininkų 809- osios pėstininkų kuopos vadą Miroslavą Chorostin; kuopininką- Valerij Dobrinskij; intendantą- Ričardą Kuklį; Karo prievolės komplektavimo tarnybos Šalčininkų poskyriaus viršininką Eimantą Tamulyną ir specialistą Marių  Arnastauską.
Kuopos vadas M. Chorostin pasako, jog Krašto apsaugos savanorių pajėgos- neatskiriama moderniai organizuojamos Lietuvos kariuomenės dalis. Jos užduotis – pasiruošti teritorinei krašto gynybai.

Mokiniai, sužinoję apie karinę privalomą, profesinę, kario savanorio tarnybą ir  kas gali būti kariu savanoriu, bei  kur kreiptis norint juo tapti,dalyv avo viktorinoje, kur aktyviausieji ir teisingiausiai atsakę į klausimus buvo apdovanoti dovanėlėmis.
Kuopininkas V. Dobrinskij pristatė ir papasakojo apie karinius ginklus. Susirinkusieji ne tik klausėsi apie ginklų paskirtį, bet turėjo galimybę ir juos palaikyti.
Intendantas R. Kuklis papasakojo apie karinės ekipuotės svarbą, bei jos panaudojimą. Visi norintys galėjo išbandyti ant savęs ekipuotės dalis.
Vėliau sekė linksmiausioji dalis. Mokyklos sporto salėje- estafetės, varžytuvės, kurias pravedė specialistas M. Arnastauskas ir intendentas R. Kuklis. Mokiniai išbandė savo jėgas varžydamiesi įvairiose rungtyse.
Tikime, kad turiningas, patrauklus ir įdomus renginys sustiprino mokinių pilietiškumo jausmą ir meilę Tėvynei, galėjo paskatinti jaunimą kariniam savanoriavimui, o taip pat laukti, o ne vengti privalomosios karo tarnybos ateityje.
Labai didžiuojamės ir džiaugiamės, kad kariuomenės atstovai aplankė mus jau ne pirmą kartą. Tikimės, kad mūsų mokykloje ši šventė bus minima dar daugelį metų.
,, Jaunųjų šaulių “ būrelio vadovė Alma Gželkienė