Konstitucija gyvai

   Lietuvos Respublikos Konstitucija – 1992 m. spalio 25 d. referendumu priimtas pagrindinis Lietuvos įstatymas. Konstitucija yra pagrindinis valstybės įstatymas, turintis aukščiausią teisinę galią, nustatantis Lietuvos politinės, teisinės ir ekonominės sistemos pagrindus. Joje įtvirtinta demokratinė santvarka, valdžios institucijos, valdžių padalijimo principas.

   Spalio 25 dieną Poškonių pagrindinės mokyklos mokiniai prisidėjo prie pilietinės akcijos, skirtos Konstitucijos dienai paminėti. Pilietinėje akcijoje „Konstitucija gyvai“ dalyvavo 5-7 klasių mokiniai. Mokytoja priminė mokiniams, kas yra Konstitucija, ir paaiškino, kodėl šis dokumentas yra svarbus kiekvienam Lietuvos piliečiui. Vėliau istorijos mokytoja atrinko Konstitucijos straipsnius, kurie aktualesni ir aiškesni mokiniams. Kalbėjo apie Lietuvos simboliką, valdžią, Vilnių – Lietuvos sostinę, tikėjimo laisvę, apie teisę turėti poilsį ir laisvalaikį, apie privalomą mokslą iki 16 metų.

    Kartu su mokiniais mokytoja išnagrinėjo pateiktus straipsnius ir prašė pasirinktus straipsnius pavaizduoti piešiniuose. Mokiniai buvo aktyvūs nagrinėdami straipsnius ir noriai piešė piešinius.

Istorijos mokytoja Rita Berdnikova