Gegužės 19-20d. Pasieniečio Gintaro Žagunio 26-osios žuvimo metinės

    Gintaras Žagunis pirmasis po Nepriklausomybės atkūrimo tarnybos vietoje žuvęs pasienietis. Laisvės gynėjas Šalčininkų užkardos Dieveniškių patrulių tarnybos pamainos viršininkas. 33-ejų G. Žagunis pasienyje su Baltarusija esančiame Krakūnų kaime tarnybos metu buvo nušautas 1991 m. gegužės 19 dieną.  Kaip ir  kasmet Poškonių mokyklos mokiniai išreikšdami Jam pagarbą, dalyvauja minėjime. Šiemet gegužės 19d. 12 val. G. Žagunio žuvimo vietoje, pasienyje su Baltarusija Krakūnų kaime, prie paminklo vyko iškilmingas minėjimas. Mokyklos mokiniai parodė programėlę: ,,Gintaras Žagunis – Kovotojas už laisvę“. Mokiniai dainavo patriotiškas daineles, deklamavo ir  nuoširdžiomis eilėmis pristatė žuvusįjį pareigūną, kaip labai ryžtingą ir pasiaukojantį pareigūną. Prie paminklo buvo sudėtos gėlės.

   Gegužės 20d. vyko iškilmingas žygis G. Žaguniui paminėti. Nors ir šeštadienį, bet susirinko visas būrys mokinių ir jų tėvelių. Mokyklos mokiniai pasirinko net 3 skirtingas trasas ir puikiausiai jas įveikė. Sveikiname 10 klasės mokinį ir Jaunojo pasieniečio būrelio narį  Modestą Kuklį įveikus ilgiausią maršrutą 22km.

     14 mokyklos mokinių tarp jų ir Jaunojo pasieniečio būrelio nariai ėjo 6,5km trasą – mokinius lydėjo jų būrelio mokytoja A. Kločkienė, būrelio vadovas pareigūnas D. Gurstis ir prevencijos skyriaus vyr. specialistė J. Pilinkaitė.  Įveikus trasas mokiniams buvo įteikti diplomai ir medaliai, jėgas atsistatė mėgaudamiesi skania pasienietiška koše su arbata. Renginio metu, mokiniai pamatė įdomų kinologo pasirodymą su šuniuku Mauru, taip pat pažeidėjų sulaikymą panaudojant spec. priemones. Kupini įspūdžių ir geros nuotaikos mokiniai saugiai grįžo namo.

Ana Kločkienė