Užgavėnės.    ,,Žiema, žiema, bėk iš kiemo“


          Užgavėnės –viena gražiausių žiemos švenčių, kurios paskirtis išvyti žiemą, prisišaukti pavasarį. Šią šventę prieš Gavėnią, likus 7 savaitėms iki Velykų, savomis tradicijomis švenčia visas pasaulis. Šventėme ir mes, Poškonių pagrindinės mokyklos mokiniai.

no images were found

         Linksmai ir triukšmingai persirengėliai šią dieną pradėjo linksmindami, pokštaudami, šokdami ir vaišindami blynais bei lašiniais mokyklos kaimynus. Aplankė medicinos punkto felčerę, Poškonių vaikų darželio- lopšelio mažuosius, Dieveniškių istorinio regioninio parko darbuotojus, Gintaro Žagunio užkardos pareigūnus, kaimo bibliotekininkę, parduotuvę, Poškonių seniūniją ir tautosakininkę E. Targavičienę. Visi su džiaugsmu priėmė Užgavėnių karnavalą, smagiai šoko, žaidė, būrėsi, stebėjo Lašininio ir Kanapinio kovą. Žinoma, persirengėliai į mokyklą grįžo ne tuščiom. Kaimynai buvo dosnūs ir vaišingi.
           Mokykloje visų su nekantrumu laukė likę mokiniai, mokytojai, mokyklos darbuotojai. Visi susirinkę aktų salėje  nebuvo stebėtojais, nes juk Užgavėnės ,,stebėtojų“ nemėgsta. Visi kartu su persirengėliais linksminosi. Dainas, šokius, ratelius, žaidimus vainikavo Kanapinio pergalė prieš Lašininį, įrodydama, jog tikrai pavyko nugalėti ir išvyti žiemą.
  Artėjant šventės finalui- Morės sudeginimui, su visom blogybėm, visi skanduodami ,,Žiema, žiema, bėk iš kiemo….“  išskubėjo į kiemą varyti žiemą.