Tolerancijos diena

Lapkričio 16 d. Poškonių pagrindinės mokyklos moksleiviai paminėjo Tolerancijos dieną
Kaip ir kiekvienais metais lapkričio 16-ąją  kartu su daugeliu demokratinių valstybių Lietuvoje minime Tarptautinę tolerancijos dieną. Šiais metais Tolerancijos dienos simbolis –  rankos. Rankų simbolis pasirinktas neatsitiktinai, žmogaus rankomis pasaulyje daromi geri ir blogi darbai.

Rankos sukuria ir rankos sugriauna, rankos glosto ir apkabina… žmogaus rankos gali labai daug. Ir tik nuo mūsų priklauso, kam – geram ar piktam – mes panaudosime savo rankas. Ištiesta ranka – tai atvirumo ir pasitikėjimo ženklas.
Minėjimo dieną mokytojai ir mokiniai susirinko mokyklos aktų salėje, kur vyko diskusija apie tai, kas yra tolerancija, ką reiškia būti tolerantiškam. Mokiniai pateikė  tolerancijos pavyzdžius artimiausioje aplinkoje, klasės gyvenime.  Per slaptą balsavimą mokykloje buvo išrinkta TOLERANTIŠKIAUSIA KLASĖ (Valio 7 klasė), TOLERANTIŠKIAUSIAS MOKINYS (Sveikiname Eletą iš  5 klasės ir Laimą iš  7 klasės) ir TOLERANTIŠKIAUSIAS MOKYTOJAS (Bravo- direktorė Birutė Žybortienė ir biologijos mokytoja Gražina Silko).  Nominantams buvo įteikti diplomai.
Kiekviena klasė pagamino plakatą, kuriame atsispindėjo tolerancijos tema. Plakato konkurso nugalėtojais tapo Pirmokėliai (I vieta), Penktokai (II vieta) ir III vieta pasidalino 6-7 ir 10 klasės. Tolerancijos dienos minėjimas baigėsi, o mokinių darbų paroda mokykloje dar ne vieną dieną primins apie minėjimą ir tolerancijos poreikį mūsų visuomenėje.
                                              Tolerancijos dienos minėjimo organizatorė Matematikos                                                               mokytoja   metodininkė Irena Rogoža