PASAULINĖ ŽEMĖS DIENA MOKYKLOJE

                                      
     Kovo 20-oji -Pasaulinė Žemės diena, astronominis pavasaris.  Šią datą kovo 22 dieną paminėjo Poškonių pagrindinės mokyklos bendruomenė kartu su Poškonių lopšelio-darželio auklėtiniais. Į renginį atvyko daug svečių:  DIRP ekologė A. Jurgo,  vyr. kraštotvarkininkas I.Kuprijanas,  Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento  Šalčininkų r.agentūros vyr. specialistas M. Tatol, Poškonių girininkijos girininko pavaduotojas J. Prokopovič,  Poškonių seniūnijos specialistė L. Subočienė.

 
    Žemės diena- tai ne tik šventė , bet ir galimybė pasikalbėti apie savo namus- Žemės planetą , pamąstyti, ar vyksta dialogas tarp Žemės ir žmonijos.
Šiemet 5-10 klasių mokiniai piešė Žemės emblemas. Jose atsispindėjo meilė,rūpestis ir globa mūsų planetai. 1, 2, 4 klasių mokiniai kūrė eilėraščius, rašė laiškus ir pasižadėjimus Žemei. Juos surašė ant įvairiaspalvių gėlių. Kaip ryškiai ir gyvai sužydėjo mūsų planeta! Mažieji mūsų kaimynai –darželinukai džiūgino visus dainelėmis, šokiais ir eilėraščiais. Į šventę jie atvyko su įspūdingu plakatu-paveikslu, vaizduojančiu pavasarį ir sigrįžusius paukščius. Mokiniai turėjo galimybę sudalyvauti „ekologinėje „viktorinoje „Rūšiuosi- gyvensi gražiau ir sveikiau!“, po kurios paaiškėjo patys „žaliausi“ ir geriausiai atliekų  rūšiavimo principus išmanantys moksleiviai. Mokykloje vyko inkilų paroda. Mokiniai labai aktyviai darbavosi mokyklos dirbtuvėse ir namuose, darydami  namelius sugrįžusiems paukščiams. Kiek daug gražių inkilų  iškeliavo į mišką. Tai vaikų dovana paukščiams- juk visiems smagu turėti savo namus. Renginio metu buvo akcentuojamos aktualios gamtos apsaugos problemos: oro , vandens, dirvos tarša, triūkšmo ir miškų kirtimo padariniai gyviesiems organizmams.
       Už gerus darbus visada padėkojama, mokiniai ir darželinukai  mokyklos direktorės B.Žybortienės ir DIRP atstovų buvo apdovanoti padėkos raštais ir smagiais suvenyrais.
Visi įnešė po savo darbo kruopelę, parodydami meilę, pagarbą mūsų Žemei, Žemei – maitintojai, Žemei – gyvybės nešėjai.
Ačiū visiems:  mokiniams, lopšelio- darželio auklėtiniams ir jų auklėtojoms,  mokyklos direktorei, svečiams, mokytojams. Tik dėl jūsų darbštumo, nuoširdumo ir kūrybiškumo Pasaulinės Žemės dienos šventė mūsų mokykloje buvo tokia nuotaikinga, spalvinga ir šilta.
 
                                                                           Biologijos  mokytoja   Gražina Silko