Integruota literatūros pamoka

                  Lapkričio 21 d. mūsų mokyklos  pradinių klasių mokinius, jau antrą kartą, aplankė poetas, kurį  atlydėjo ir pristatė, kartu su Švietimo draugija ,,Rytas“ vykdomo projekto ,, Integruotos literatūros pamokos Rytų Lietuvoje“ vadovas Juozas Žitkauskas.
,, Poetas Dainius Gintalas- vienas įdomiausių šiuolaikinės lietuvių literatūros kūrėjas, vertėjas, literatūros ir meno kritikas‘‘- taip pristatė projekto vadovas.
              Pirmos dalies susitikimo  metu poetas žaismingai ir kūrybiškai pravedė literatūros pamoką ketvirtoje klasėje. Mokiniai kartu su poetu Dainiumi Gintalu kūrė nuotaikingus eilėraščius, juos analizavo ir aptarė. Ketvirtokai patyrė daug teigiamų emocijų kurdami, rašydami ir bendraudami su tikru šiuolaikiniu poetu. Pamokos pabaigoje visus vaikus už puikią pamoką poetas apdovanojo knygelėmis, linkėdamas kuo daugiau skaityti.
         

 

Antroji dalis buvo skirta 1-5 klasių mokiniams, kurios metu poetas D. Gintalas nuoširdžiai  bendravo ne tik su mokiniais, bet ir mokytojais bei mokyklos direktore Birute Žybortiene. Baigdamas pasakoti apie savo kūrybą ir naujausius kūrinius, poetas perskaitė nuotaikingą vaikišką eilėraštuką apie pasitikėjimą vienas kitu ir padėkojo mokiniams už aktyvumą ir kūrybiškumą. Atsisveikindami  mokiniai poetui  palinkėjo kūrybiškos sėkmės, o projekto vadovui už puikias ir reikalingas integruotas literatūros pamokas.