Projektai „Sveikata-aš-visuomenė“ ir „Nuo mūsų priklauso pasaulio ateitis“

   Lapkričio 8 d. Poškonių pagrindinėje mokykloje buvo vykdomi du projektai: „Sveikata-aš-visuomenė“ ir „Nuo mūsų priklauso pasaulio ateitis“.
   Projektą „Sveikata-aš-visuomenė“, kurio tikslas- pagerinti jaunų žmonių bendrąją sveikatą ir mažinti sveikatos netolygumus Lietuvoje, vykdė Viešoji įstaiga „Kartu Mes Galim“ ir  Lietuvos vaikų ir jaunimo centras. Šiame projekte dalyvavo mūsų mokyklos 7 klasės mokiniai, kurie turėjo galimybę ne tik sužinoti daugiau apie bendrąją žmogaus sveikatą ir nuo ko ji priklauso, bet ir sužaisti komandinį žaidimą frisbis. Tokie sportiniai žaidimai padeda formuoti teigiamą požiūrį į fizinį mokinių aktyvumą, skatina juos rūpintis savo sveikata.

15034398_1160829080639657_257842893_o 20161108_11443120161108_114208

   Lietuvos vaikų ir jaunimo centro ir Viešosios įstaigos „Operae artis“ projektas „Nuo mūsų priklauso pasaulio ateitis“ buvo vykdomas 6 klasės mokiniams. Šio projekto tikslas yra suteikti mokiniams žinių ir įgūdžių apie globalaus pasaulio iššūkius ir problemų sprendimo būdus, ugdyti jaunų žmonių globalųjį pilietiškumą. Šio amžiaus paaugliai patyria ženklius fizinio ir psichosocialinio vystymosi pokyčius, domisi egzistencijos klausimais ir jiems yra svarbu išaiškinti kaip jie gali prisidėti prie globalių problemų sprendimo.
   Mokiniai labai noriai diskutavo apie pasaulio problemas ir jų sprendimo būdus, dalinosi savo turimomis žiniomis. Įdomiausia buvo praktinė dalis, kurioje  jie galėjo atlikti nesudėtingą bandymą parodantį kaip CO2 išstumia deguonį ir užsidėti alkoholio poveikį imituojančius akinius.