EUROPOS KALBŲ DIENA

   2016 m. rugsėjo 28 d. Poškonių pagrindinės mokyklos lietuvių kalbos vyr. mokytoja Marina Bogdiun, anglų kalbos vyr. mokytoja Dalia Vrublevskienė ir rusų kalbos vyr. mokytoja Marija Byčina organizavo renginį skirtą paminėti Europos kalbų dienai. Šio renginio tikslas yra paskatinti kalbų mokymosi įvairovę, išugdyti pagarbą visoms Europos kalboms, regionų ir tautinių mažumų kalboms

 

 

   5-10 kl. mokiniai ruošė plakatus, kuriuos renginio metu turėjo pristatyti. 5-6 klasės mokiniai papasakojo apie Latviją ir latvių kalbą, 7-8 klasės mokiniai – apie Angliją ir anglų kalbą, 9 klasės mokiniai – apie Lietuvą ir lietuvių kalbą bei 10 klasės mokiniai – apie Prancūziją ir prancūzų kalbą.

   Po pristatymų mokiniai dalyvavo viktorinoje. Jos  metu turėjo sugalvoti savo komandų pavadinimus ir šūkius bei atsakyti į 30 klausimų (,,Kokia kalba aš kalbu?“, ,,Kokią šalį aš garsinu?“, ,,Kurioje šalyje aš esu?“).

   Visos komandos buvo apdovanotos saldžiomis dovanomis. Mokyklos direktorė Birutė Žybortienė visas renginyje dalyvavusias klases apdovanojo padėkos raštais už aktyvų dalyvavimą Europos kalbų dienos viktorinoje.