Žemės diena Poškonių pagrindinėje mokykloje

  Pavasaris. Tirpsta sniegas,dygsta pirmoji žolytė,pražysta žibutės.Kiekvienais metais sugrįžta paukščiai,o į mūsų mokyklą-šventė,skirta Žemės dienai paminėti.
Š.m. kovo 18 dieną mokykloje vyko Žemės dienos renginys. Jame dalyvavo visa mokyklos bendruomenė,Poškonių vaikų lopšelio-darželio auklėtiniai ir jų auklėtojos,DIRP direkcijos atstovai,ornitologai iš Vilniaus Renata ir Marijonas Mackevičiai,Poškonių girininkijos miškininkai bei Poškonių seniūnijos renginių organizatorė.

20160318_10540320160318_110426

20160318_11290520160318_115810

  Artėjant šventei visa mokykla kruopščiai ruošėsi renginiui. Mokiniai piešė plakatus,kuriuose akcentavo meilę planetai,aplinkai,įamžino juose ką kiekvienam iš mūsų reiškia Žemė ir kodėl ją reikia saugoti. Ne vieną savaitę dirbtuvėse ir namuose darbavosi mokiniai,darydami inkilus sugrįžusiems ir sugrįžtantiems paukščiams.Šventinę programą pradėjo mokyklos direktorė B.Žybortienė,pažymėdama,jog labai svarbu ,kad žmonės mylėtų ir saugotų Žemę,neterštų jos ir puoselėtų.Mažieji mūsų kaimynai –darželinukai džiugino visus dainelėmis ir eilėraščiais.O koks įspūdingas buvo jų plakatas,vaizduojantis sugrįžtančius paukščius!
  5-6 klasių mokiniai G.Makarskas ir J.Dilbo pristatė skaidres „Žemė-žmonių planeta“. Akcentuodami neigiamą triukšmo ,atliekų, miškų kirtimo poveikį žaliajai planetai. 7klasės mokinė K.Vasilevskytė deklamavo eilėraštį apie Žemę. Didelį įspūdį visiems paliko ornitologų skaidrių pristatymas. Galėjome netik pamatyti ,bet ir išgirsti Lietuvos miškuose gyvenančius paukščius. Renginio metu buvo pristatyta ragų paroda su įdomiais pasakojimais apie jų „savininkus“.
Šventę vainikavo dovanos sparnuočiams-gausybė inkilų.Jie buvo miškininkų išvežti į mišką ir iškabinti medžiuose. DIRP atstovai apdovanojo visus inkilų meistrus,plakatų autorius padėkos raštais ir dovanėlėmis. Ornitologai dovanojo skrajutes,knygutes,magnetukus su paukščiais.
  Mylėkime visi mūsų gamtą, nes esame Žemės vaikai!Tegul pavasaris atgimsta ne tik gamtoje,bet ir Jūsų širdyse!
Biologijos mokytoja
Gražina Silko