LAPKRIČIO 23- oji — LIETUVOS KARIUOMENĖS DIENA

     1918 metais lapkričio 23 dieną Lietuvos Respublikos Ministro Pirmininko  Mykolo Šleževičiaus įsakymu buvo atkurta Lietuvos kariuomenė, kuri turėjo ginti valstybės sienas ir jos piliečius nuo priešų.

20161121_125825 20161121_133817

    Mokiniams apie Lietuvos kariuomenės kūrimąsi, nueita sunkų kelią ir jos kasdienybę papasakojo ir parodė filmą Šalčininkų regioninio karo prievolės ir komplektavimo poskyrio viršininkas, Lietuvos šaulių sąjungos Šalčininkų 11- osios kuopas vadas Eimantas Tamulinas. Susitikime taip pat dalyvavo Krašto apsaugos savanorių pajėgų atstovas  Ričardas Kuklis bei ,,Jaunųjų šaulių“ būrelio vadovas Marius Arnastauskas.
    Mokiniai sužinojo ir pamatė, kuo gyvena ir kuo įdomi Lietuvos kario kasdienybė. Susitikimo metu vaikai įgijo ne tik teorinių žinių apie Lietuvos kariuomenę, bet ir noriai dalyvavo viktorinoje. Abejingų nebuvo. Teisingai atsakiusieji į klausimus buvo apdovanoti dovanėlėmis. Mokinių susitikimas su kariškiais – tai puiki pamoka apie XXI amžiaus aktualijas, kai kiekvienas iš mūsų turi būti savos valstybės gynėjas. Apginti krauju aplaistytą laisvę mes ne tik galime, bet ir privalome – juk laisvė yra didžiausias laisvo žmogaus turtas.
                     
Poškonių pagrindinės mokyklos
10 klasės mokinė
Diana Dovda